האם שלישי למילה הוא ג' ימים או דווקא מעת לעת

זכינו לעשות ברית לבני יום א בשעה 11
תשובתכם באתר ששלישי למילה מתחיל ביום ב אחרי השקיעה, אם זה ענין של כאב החולה ביום השלישי מדוע לא מתחילים את שלישי למילה אחרי 48 שעות מהמילה
שאלה רלוונטית לכעת, אשמח לתשובה מהירה
בתודה מראש

תשובה:

בוקר טוב

ראשית מזל טוב, תזכו לראות ממנו רק נחת!

למעשה, ראיתי שיש בזה מחלוקת האם זה ג' ימים או דווקא מעת לעת.

הדין הוא כי גר אין למול אותו ביום חמישי ושישי משום שג' ימים הוא בסכנה, ואסור להכניס אותו לסכנה לפני שבת. וכתב במגן אברהם (או"ח סי' שלא ס"ק ח כתב בשם שו"ת הראנ"ח) שמסיבה זו אין למולו גם ביום רביעי בשבת. ותמה על דבריו, שהרי אם נימול ביום ד' היום השלישי למילתו הוא ביום ו'. ובפרמ"ג שם פירש, שדעת הראנ"ח הוא כי מה שאמרו שהנימול בחזקת סכנה ג' ימים הראשונים למילתו הוא ג' יממות שלימות מעת לעת וכיון שנימול בעיצומו של יום רביעי ג' הימים הראשונים למילתו יסתיימו בעיצומה של השבת וכ"כ בהגהות יד שאול יו"ד סי' רסב.