מותר לעשות ניתוח כדי למנוע בעיה של רואה מחמת תשמיש?

בס׳׳ד

שלום וברכה לרבנים האתר דין שליט׳׳א,

רציתי לדעת ממעלת כבוד תורתכם לגבי אשה שרואה דם מחמת תשמיש כמבואר בשו׳׳ע יו׳׳ד סי׳ קפ׳׳ז- א׳, שאם האשה הזאת רואה ב׳ פעמים רצופים כשאצל הבעל הא׳, האם אפשר ללכת לרופא לעשות ניתוח כדי לסדר לה זה?

בימינו הרפואה מתקדמת כל כך שאפילו הרופאים יכולים להפוך גבר לאשה, חלילה וחס אסור לפי תורתנו הקדושה (ויש אלו בין הגוים בחו׳׳ל שכן עשו לעצמם). לכן כ׳׳ש שיכולים לסדר לה הבעיה שיש לה, שאולי מחמת שחללה קטן יותר מדי קורה מקרה של דם בתשמיש. ותוך כדי כך לא תגיע למצב של גרושין חו׳׳ח.

תודה ואשמח לשמוע מכם תשובה.

תשובה:

שלום רב

אם יש אפשרות לטפל בזה על ידי טיפול רפואי המוגדר כפעולה בטוחה ומועילה מבחינה רפואית אין בכך איסור. אם התירו לעבור ניתוח קוסמטי כדי למנוע צער ובושה ודאי נתיר לעשות ניתוח כזה כדי להוציא אשה מתחת בעלה. אולם מעבר לכך חשוב לדעת שהנושא של ראייה מחמת תשמיש  אינו מצוי כמעט מחמת סמיכות הראייה לתשמיש הנדרשת כדי לאוסרה לבעלה.

מקורות:

ראה כאן על טעם ההיתר בניתוח קוסמטי וכך הוא גם בנידון דידן.