הבטיח לנציג החברה לחזור אליו לשם קניה ורוצה לקנות דרך אתר החברה

בוקר טוב כבוד הרב,

הבטחתי לנציג טלפון שאחזור אליו (למיטב זכרוני מזמן), לצורך רכישה של ספר כלשהו (אני כבר לא זוכר בוודאות איזה), האם יש בעיה שבמקום לחזור לחברה שלהם, ארכוש מהאתר שלהם את הספר?

תודה רבה ויום נעים!

תשובה:

שלום רב,

אין בכך שום בעיה.

מקורות:

גם אם הנציג מרוויח מכל לקוח שקונה דרכו, מכל מקום, המבטיח לחזור לנציג לצורך קניה, מתכוון להבטיח לקנות מחברה זו, ואין כוונתו להבטיח לקנות באמצעות נציג זה, משום שאין דעתו על הריווח של הנציג, שהרי הנציג אינו מדגיש שהוא מרוויח מכל לקוח שיקנה דרכו ושהוא מעוניין בריווח זה.