אדם שנוסע לחו"ל האם יכולים להדליק עליו בביתו למרות הפרשי השעות, והאם הוא יכול להדליק על אנשי ביתו?

שלום הרב. אני בחור ספרדי וגר בצרפת ההורים שלי נוסעים ביום השני של חנוכה לארץ ישראל האם אני צריך להדליק בבית או שהם ידלקו בשבילי בארץ או שאני יכול להדליק בשביליהם. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אתה רשאי רשאי להדליק בבית עבורם [למרות הפרשי השעות והיותם רחוקים מהבית], אך הם אינם יכולים להדליק עבורך. וזאת משום שההגדרה של נר איש וביתו היא שחובת ההדלקה היא על הבית על ידי אחד מבני המשפחה, אבל בהדלקה שלהם בהיותם מחוץ לבית אתה אינך שיך. אולם גם אם תדליק עבורם עליהם לראות את הנרות ולשמוע את הברכות במקום שהם נמצאים. הרחבה בכל הענין הזה ראה מה שכתבנו כאן.