שוכר שהשאיר חפצים בדירה

שכרתי דירה והשוכר הראשון השאיר חפצים שם בדירה שאני שוכר.
האם חייב הראשון לשלם לי אודות החפצים כמו שצריך לשלם למחסן?
ומה הדין אם לא הייתי מוחה עליו לפנות החפצים מהדירה?
ומה הדין בהשתמשות עם חפצים שלו?
ואם חייב ההוא לשלם. האם יכול אני השוכר לחייבו לסכום קצוב כמה שאני משער שהוא חייב לשלם?
בבקשה אני ממתין על תשובה על פי הלכה. יישר כח.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עליך ליצור קשר עם השוכר הראשון. אם הוא מעוניין לקחת את החפצים שהשאיר, הרי הוא חייב לשלם לך כאילו שכר ממך מחסן בגודל שהחפצים תופסים ואסור לך להשתמש בחפצים.

אם לא ידוע מחיר מדויק של מחסן בגודל זה, ניתן להגיע לפרשה על סכום קרוב מרצון שני הצדדים.

אם הוא לא מעוניין בהם, אתה יכול להשתמש או לזרוק והוא לא חייב לשלם לך עבור האחסון.

מקורות:

לעניין תשלום עבור האחסון, עיין בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' נו על אחד שקיבל פיקדון לחצי שנה ונתעכב המפקיד מליטול את הפיקדון במשך שנתיים, שהשומר יכול לתבוע מהמפקיד מה שנהוג לשלם עבור השכרת המקום לשנה וחצי. וכעין זה מצינו בסמ"ע סי' שיט סק"א שאם אחד הכניס את חפציו לחצר חבירו שלא ברשות, והחצר 'קיימא לאגרא' יכול בעל החצר לתבוע דמי שכירות.

אבל אם השוכר הראשון לא מעוניין בחפצים, אם כן לא נהנה כלום והשוכר השני שמר עליהם רק בטעות.