מותר לכתוב פסוק על חשבוניות?

בס"ד
אני עצמאי ויש לי חשבוניות שכתוב עליהם את הפסוק "הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו" האם זה בסדר? ואם לא אז מה כן תודה רבה !

(אשמח לקבל תשובה למייל בהקדם מכוון שאני ממתין עם ההדפסה של החשבוניות תודה 0542286216)

תשובה:

שלום רב

לא כדאי בכלל לעשות כך, כיון שהחשבוניות נזרקות ונגרם בזיון לכתבי קודש, תוכל לכתוב מילים של הודיה לה' בשפתך שלך לא בלשון הפסוק או לשנות את לשון הפסוק, כגון במקום לכתוב אודה ה' בכל לבב, אם כותבים בכל לבב אודה לה' זה לא חייב גניזה וכן על זה הדרך. בהצלחה רבה בכל עיסוקיך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הובנתי כראוי. הצגתי שתי אופציות: או לכתוב במילים שלך, או לשנות את לשון הפסוק, במקום אודה ה' בכל לבב, בכל לבב אודה ה', שינוי הסדר פוטר מגניזה.