פת עכו"ם

יהודי נוסע לחו״ל למלון בו ניתן לבקש תפריט אישי במטבח. מה עליו להזהר במיוחד בלחם? כמובן חוץ מזה שכל המרכיבים יהיו כשרים. מה הדין בדיעבד אם לא ניתן להדליק את התנור?
האם ניתן להשתמש בחו״ל בכל שמן זית?

תשובה:

שלום רב

פת שנעשתה על ידי נחתום גוי מותרת בדיעבד באכילה, המנהג הוא לאכול פת ישראל, אבל מי שאין לו פת ישראל רשאי לאכול לחם כזה כאשר הוא עשוי מחומרים כשרים. בנוגע למקרה שלך קצת הסתפקתי האם זה נחשב פת של נחתום או פת של בעל הבית שאסורה באכילה והבהיר את דברי, חכמים אסרו לאכול פת שעשה גוי כאדם פרטי, כדי שלא יבואו להתחבר עם הגויים ולהנשא להם. בפת נחתום שהיא מסחרית לא שייך חשש זה. כאן מצד אחד מדובר במשהו מסחרי ומאידך האפייה היא פרטנית לכל אחד לפי הזמנה. אעפ"כ נראה שאפשר להקל, כיון שהאופה אינו משמש כמלצר, ואין כל קשר בינו לבין הצרכן.

בחו"ל אין בעיה להשתמש בשמן זית והוא לא צריך הכשר, אלא שצריך להשתמש בחברה איכותית שאינה מזייפת את התויות ומערבת שמנים אחרים בלתי מזוהים בבקבוק.

נסיעה  טובה!