מותר להעדר ללא סיבה ממקום העבודה?

שלום לכבוד הרבנים!
הברזתי ממשמרת בעבודה,המקום מלא פריצות לא היה לי חשק ללכת רציתי לשמוע שיעור ולהישאר בבית תפסתי טרמפ על זה שלפעמים כואב לי קצת הגב ואמרתי שכואב לי הגב ואני לא יבוא האם זה שקר כי לא זאת הסיבה וכואב לי ממש טיפה?
מה שגם מישהי היתה צריכה לעבוד לבד בגלל שהברזתי והיא פיספסה תוכניות שקבעה ונפגעה מזה ובקושי מדברת איתי האם אני צריך לפייס אותה? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

להעדר ממקום העבודה ללא סיבה אסור משום גזל! הרי משלמים על שעות העבודה. ודאי שכך הוא אם מישהי אחרת צריכה לעבוד במקומך. לגבי הפריצות, נראה שכדאי לחפש במקביל מקום נוח יותר לעבודה מבחינה דתית.