מסייע לדבר עבירה – מכירה של בגדים לא צנועים

בס"ד

שלום רב,
האם יהודי דתי שיש לו עסק ביגוד יד 2 יכול למכור בגדים שאינם צנועים לגויים וליהודים לא דתיים שרוצים לרכוש אותם ?

תודה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי ודאי יש איסור של מסייע לדבר עבירה למכור ליהודיות לבוש שאינו צנוע, כאשר מדובר בהפסד כספי ניכר יש מקום להקל בשעת הדחק, כיון שיש סוברים שאיסור מסייע לדבר עבירה נאמר רק באופן שהסיוע נעשה בשעת העבירה ממש ולא קודם לכן, וכאן אנשים קונים את הבגד  ולובשים רק לאחר זמן. אולם רבים חולקים על קולא זו, ראה כאן בהרחבה.