טבילת כלי חשמלי

יהודי בחו״ל קיבל מכונה שעושה לחם. ישנם חלקים העשוים ממתכת ומצויים מצבע, האם צריך להכשיר אותם? האם ניתן להכשיר אותם?
תודה
שבת שלום ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב

אני מבין שמדובר באופה לחם חדש. מעיקר הדין הוא חייב טבילה כמו כל כלי חדש הבא מגוי, אלא שכיון שהוא עלול להתקלקל מהמים, יש לפרק ממנו חלק חשוב ולתקנו על ידי יהודי, כך שבאופן זה גמר עשייתו על ידי יהודי.

אם מדובר בכלי ישן הטעון הכשרה ממאכלות אסורות זה בעייתי יותר, ויש לפנות שוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם יש חשש מאכלות אסורות זה צריך הכשרה, הבעיה היא שיש צורך בליבון חמור עד שיעלה ניצוצות וזה לא ניתן לעשות מן הסתם החלקים כאלו. אם הבעיה היא רק טבילה הדין כאמור.