שכן שחוסם שדה ראיה מכיוון אחד

שלום רב,
אנו גרים בבנין משותף בקומה א' מעל קומת קרקע. יש לנו מרפסת עם קיר משותף עם השכנים. שכננו סגרו את המרפסת והפכו אותה למטבח, וכעת כדי שתהיה להם גם מרפסת הם רוצים לצאת החוצה הלאה, כהמשך למטבח, מעל מחסן שנבנה מתחתם בקומת קרקע, למרספת זו הם מתכוונים לבנות קיר בחלק ביננו לביניהם כדי למנוע היזק ראיה, פרוש בניית קיר כזה הוא חסימה מוחלטת של שדה הראיה שלנו בכיוון אחד, (אנו משתמשים בזה הרבה) וכן כמובן חסימת אור ואוויר. (הבניה שלהם כמובן אינה חוקית) אנו מתנגדים בכל תוקף לבנית קיר כזה שמשמעותו בשבילנו קשה מאוד למשך כל השנים.
מה הדין במקרה זה?

תשובה:

שלום רב,

יש ממש בטענתכם. אני מציע לתבוע אותם לבית דין.

מקורות:

מאחר והבניה היא ברכוש משותף, זכותו של כל שותף למנוע שינוי ברכוש המשותף שהוא לרעתו.