מתי אישה נאסרת לבעלה

1.מתי אישה נאסרת על בעלה?
2.האם מקרה של נשיקה חיבוק ומגע מיני ללא חדירה , אוסר אותה על בעלה?
3. האם היא יכולה לספר לבעלה? או שהיא תאסר עליו?

תשובה:

שלום רב,

איסור אשת איש, שזו אחד האיסורים החמורים ביותר הוא גם חיבוק ונישוק. לגבי הדין האוסר לבעל, הוא קיים רק אם היתה חדירה. במקרה כזה, יתכן מאד שאפילו מעט כבר אוסר לבעל. לכן יש לברר כל מקרה לגופו.

מאחר שלפי פרטי השאלה, האישה לא נאסרה לבעלה, אין חיוב לספר לו או לא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. היה מקרה אחד שהיה מגע מיני ללא חדירה והאישה התקרבה לבורא והיא פחדה שהיא אסורה על בעלה לאחר שנים היא רמזה לו לו אחר יום מה אמרה לו מפתאום מאחר כך הבינה שהיא לא אסורה השאלה שלי האם רק בגלל שרמזה לו היא נאסרה עליו תודה על התשובה והאם היא צריך לעשות תיקון חוץ מתשובה