דין תורה ששמעו כל צד בנפרד ולא שני הצדדים יחד

שלום וברכה היה לי דין תורה בחו"ל אם אחד אנשים מהקהילה ועשו את הדיון בנפרד אני לחוד והשני לחוד.
ואני לא הסכמתי רציתי שהדינים ישמעו את שנינו ביחד, והם העדיפו לשמוע כל אחד בנפרד, ואני חושב שהפסק שהם עשו לא ישר מאותה סיבה שהם לא שמעו את שנינו אחד מול השני.
אשמח לקבל תשובה אם זה נקרא דין תורה, הם טוענים שזה בירור השאלה אם זה בירור או דין? ואם אני חייב לשמוע להם או לא? ואם אני יכול לבקש לעשות דין תורה שוב פעם אבל פנים אל פנים עם הבן אדם השני.
תודה רבה ומחכה לתשובה

תשובה:

שלום רב,

אינני מכיר את פרטי המקרה ולא ניתן להטיל דופי בפסק דין של דיין אחר מבלי לדבר איתו על כך לפני כן. ייתכן שאת החלקים העיקריים של הדיון שמעו את שני הצדדים ביחד. ייתכן גם שהחתימו אתכם על האפשרות לשמוע כל צד בנפרד.

אני מציע לפנות לרב במקום מגוריכם שהדיינים ישמעו אליו ולבקש ממנו להורות לדיינים שיש לקיים דיון חוזר. בדרך אחרת אין לך סיכוי, שהרי גם אם רב פלוני יאמר שיש צורך בדיון חוזר, יטען הצד השני שמקובלת עליו דעת הדיינים שאין צורך בדיון חוזר.