לא לגלות לקונה על מכה שהרכב קיבל בשלדה

שלום וברכה,
רציתי לשאול לגבי מכירת רכב עד איזה רמה צריך לספר לקונה על בעיות ברכב.
לדוגמא: אם הרכב תקין ומטופל באיכות גבוהה ביותר {הקונה יודע זאת} אך יש מכה בשלדה (שלא אני עשיתי ולי לא סיפרו כשרכשתי- אך רכשתי בידיעה שיש מכה בשלדה כי ביצעתי בדיקה לרכב). האדם שרוצה לקנות ממני לא עשה בדיקה לרכב ואינו יודע שיש מכה בשלדה- לא סיפרתי לו. ע"פ שמאי רכב מכה כזו נהוג להוריד לה 3% מהמחיר (לפי שמאי רכב לאחר עשר שנים לא מורידים מהמחיר גם את ה3% שציינתי לעיל – הרכב בן למעלה מ10 שנים) – זו מכה שפוגעת רק בסחירות הרכב ואינה פוגעת בבטיחותו בכלל!
המחיר והעסקה כבר סגורה ברמת העקרון והקונה מעוניין ברכב- האם יש עניין לספר לו?
אשמח לדעת מה היא הדרך המקילה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הידיעה על המכה רק מפחידה את הקונה, אבל ידוע לכם בוודאות שהיא לא תגרום לשום בעיה בפועל, אין חובה לספר לו. כמו כן, אם מצוי שיהיה מכה בשלדה ברכב של 10 שנים וקונה היה צריך לחשוב על כך והוא לא שאל כלום, אין חיוב לספר מיוזמתכם. אבל, אם המכה יכולה לעשות בעיות בעתיד ולא מצוי שתהיה מכה כזאת יש לגלות.

מקורות:

בגמ' חולין דף צד ע"ב מבואר שאין חובה לגלות מום מצוי משום ש"אינהו הוא דקמטעו נפשייהו", ועיין בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"א סי' לא. ועיין בספר המאור חלק א סימן כו לעניין עובד שצובע את שערותיו כדי שייראה כצעיר, שמותר אם הוא עדיין בכוחותיו.

.