הפסקת בנייה דחוף!

בוקר טוב,
אנו גרים בביניין משותף בו הקבלן בונה בנייה לא חוקית לדירות שנותרו לו, כשנישאל האם יש לו היתרים מהעירייה השיב שכן בוודאי אך לא הציג בפננו וגם מאוד מוזר הוא היה צריך את הסכמת רוב הדיירים מה שלא עשה ולכן נדלקה לנו נורה אדומה… פנינו לעירייה והם שלחו פקח ונתנו לו דוח על עצירת הבנייה, והוא עדיין ממשיך לבנות… מה עלינו לעשות?? כמו כן בחוזה של כל הדיירים יש סעיף שכל דיון יהיה אצל הרב שפרן ואנו לא מצליחים לקבוע והזמן אוזל והקבלן ממשיך לבנות…
יש מצב לקבל מבית הדין ולבקש צו לעצירת העבודה??
זקוקים לעזרה
הנכס נמצא בבני ברק

תשובה:

שלום רב,

הגר"מ שפרן שליט"א מקבל קהל בכל מוצאי שבת בביתו שברחוב רבינא. רצוי להזמין תור בטלפון מיד עם צאת השבת.

באופן כללי ניתן להוציא צו מניעה גם בבית דין אחר עד להשגת תור אצל הבורר המוסכם. במילים אחרות, קיומו של הסכם בוררות אינו מונע בית דין אחר מלהוציא צווי מניעה, כל עוד שהבורר לא החליט אחרת.