האם מותר לקנות בחנות הפתוחה בשבת?

שלום רב,

האם ניתן לקנות בחנות בגדים או כל חנות אחרת לצורך העניין, כאשר החנות הספציפית בה קונים לא פתוחה בשבת, אולם היא חלק מרשת גדולה יותר, ובמסגרת הרשת ישנם סניפים אשר כן פתוחים בשבת.

ואותה השאלה לגבי סופרמרקט (הסופרמרקט עצמו לא פתוח בשבת והכל בכשרות וכיו"ב אולם ישנם סניפים של הרשת שכן פתוחים בשבת).

תודה רבה על המענה.

תשובה:

שלום רב

דינה של חנות כזו היא כחנות שפתוחה בשבת, שאם יש אפשרות נוחה אחרת לקנות יש להמנע מלקנות שם, אולם אם הדבר כרוך בהפסד או בטורח רב אין בכך איסור, כיון שהחנות פתוחה בלאו הכי ורווחיה אינם תלויים בך.

בהצלחה