חיוב גניזה בעיתונים

שלום,
עיתון כמו "השבוע" (שבכותרת המשנה שלו רשום שהוא מבית 'קו עיתונות'-רשת השבועונים המקומית המובילה והגדולה בציבור החרדי והדתי,) הקורא צריך להעביר כל שבוע את הגיליון לגניזה או שאפשר לעשות בו שימוש כמו בכל עיתון רגיל, גם לניקיון, גם לזרוק אותו לזבל רגיל ? מדובר בעיתון שמודפס על נייר עיתון רגיל פשוט (לא נייר כרומו.)
תודה

תשובה:

שלום רב

אם יש בעיתון מדור קבוע לדברי קודש חובה לגזור את אותו עמוד ולגונזו, אולם אם לא מצוי בו בדרך כלל דברי קודש לא צריך לחפש אחריהם. כאשר מצוי שמשולבים בו פסוקים בתוך הכתבות, נחלקו הדעות אם יש לחפש אחריהם, וראה כאן פרטי הדינים הללו בהרחבה.