מותר לחלק עיתון שיש אנשים שמכניסים אותו לבית הכנסת?

בס"ד

שלום לכבוד הרב

הנני עובד במקום שמפיק מידי שבוע עיתון שבועי, יש שם כל מיני כתבות חדשותיות או מידע כגון: מעינייני הפוליטיקה, דברים שמתבצעים בפוליטיקה המקומית, חדשות מהמגזר הדתי/חרדי מתכונים, למינהם וכו'… (יש לציין שאין שום דבר בעיתון לא צנוע כמו כן על העלון כתוב שאין לקרוא בשבת ובחג את הדברים שהם חול.)
העיתון מחולק ביום חמישי בלילה לבתי כנסת באיזור כך שביום שישי הוא נמצא בבית הכנסת, לא אחת ראיתי שמכניסים את העיתון לבית הכנסת עם העלונים השונים בשבת קודש.

ברצוני לשאול:
האם אין כאן בעיה של לפני עיוור לא תיתן מכשול? מאחר והעיתון מחולק לבתי כנסת, ורובם של האנשים רואים אותו בכניסת השבת מחוץ לבית הכנסת
כמו כן ישנם כאלה שכן מכניסים את העיתון או מעיינים בבית כנסת.

תשובה:

שלום רב

עיון שאתם לא מכניסים את העיתון לבית הכנסת, והוא גם אינו מיועד לכך, אדם הבוחר להכניס את העיתון לבית הכנסת ולעיין בו בשעת התפילה זו בחירה שלו, ואתם לא מחוייבים להתייחס לכך. וכפי שמותר למכור כלי מטבח ולא צריך לחשוש שיבשלו בהם בשבת, כיון שהם לא מיועדים לכך בדוקא, ומותר למכור מזון לאדם שלא ברור שיברך עליו,  וכו' וכו'.