שימוש במיקרוגל טרף במקום העבודה / עיקר וטפל בברכות נהנין

שתי שאלות:
א) אני חרדית שעובדת במקום חילוני כבר כמה שנים, עד היום הבאתי כל יום לעבודה אוכל שלא נורא לאכול אותו קר, כי לא רציתי להשתמש במיקרוגל (בזמנו גם בעלי שאל ואמרו לו שזה בעייתי), אלא שזה נהיה לי די קשה כבר וגם הרבה יותר נעים לאכול אוכל חם, השאלה היא האם יש איזשהו פיתרון כן להשתמש במיקרוגל (שהוא טרף ודאי), בכלי אטום או לא יודעת מה או שלא?
ב) מה מברכים על סלט ירקות שמעורב בו גבינה ואני אוכלת אותו בגלל הגבינה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

א. לא כדאי בכלל להשתמש במיקרוגל הזה. אמת, שאם מכסים הרמטית בשני כיסויים הדבר מותר, אולם מאוד מצוי שהם פוקעים מחמת החום, ותמיד נכנסים מזה לשאלות ובעיות שונות, וממש לא כדאי.

ב. כאן צריך לדעת בדיוק את ההגדרה, אם את מעונינת בעצם רק בגבינה רק שקשה לך לאכול אותה לבד ואת מעונינת לערב בה מעט סלט, מברכים רק שהכל, שכן הסלט טפל לגבינה, אבל אם את מעונינת בשניהם ונהנית משניהם [כפי שאני מניח שאכן כך הוא], יש לברך שתי ברכות, למרות שעיקר התועלת שלך היא מהגבינה.

מקורות:

משנה ברורה סי' ריב ס"ק ה.