אמירת קדיש במנחה של ערב שבת לאחר קיבל שבת

אני צריך להקדים קבלת שבת ביום הששי השבוע ולאחר זאת לאמר קדיש עקב חיובי. האם הדבר מותר?

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה כל בעיה לומר קדיש לאחר שקיבלת שבת. אפילו אם הקדיש שייך לתפילת מנחה.

לעצם הענין האם אפשר להתפלל תפילת מנחה לאחר שקיבל שבת, ראה משנה ברורה סי' קח ס"ק כה שאינו יכול להתפלל אם קיבל שבת בפה. וראה עוד בסי' רסג סעי' טו. ויש שחולקים, ראה בהרחבה בילקוט יוסף שבת א' עמוד תשפז, וחילקו בין אם הציבור קיבלו שבת, שאז אסור להתפלל מנחה. לבין אם יחיד קיבל שבת שמותר להתפלל.