הוצאה בשבת מהבית לחדר מדרגות / חי נושא את עצמו

בס"ד
שלום כבוד הרב,

*האם הוצאה של חפץ מהבית לחדר המדרגות אסורה בשבת אם אין עירוב? האם זה נחשב הוצאה מרשות היחיד לכרמלית?
*האם מותר להוציא בשבת לרשות הרבים ילד שאינו יכול ללכת לבד על הידיים או בעגלה במקום שאין בו עירוב?
ומה לגבי מקום שיש בו עירוב?
ומה לגבי ילד שכן יכול ללכת לבד ורוצים לקחת אותו בעגלה או על הידיים?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום רב

חדר המדרגות של הבנין דינו כחצר משותפת, שאינה כרמלית אלא רשות היחיד, אלא שהואיל והיא משותפת לכל השכנים תיקנו חכמים שלא יוציא מהבית לשם לא אם כן עושים עירוב חצרות, כלומר יוצרים קשר בין השכנים על ידי נתינת פת משותפת במקום מסויים עבור כולם, כפי שמבואר בהרחבה בעירובין כא ב. במקום שיש עירוב אין בעיה.

ילד גם אם הוא יכול ללכת לבד אסור מדרבנן להרים אותו במקום שאין עירוב. כאשר הוא אינו יכול ללכת לבד הדבר אסור מן התורה. ראה משנה ברורה סי' שח סעי' מא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מותר בשבת לשאת ילד או אפילו תינוק בן כמה ימים על כתפיו בחדר המדרגות (כמובן בלי ערוב)? אם זה אסור, האם אפשר לומר שלצורך לעשות קידוש נחשבת כצורך מצוה ויהיה מותר משום שבות דשבות?