האם מותר לטלטל בשבת עשב מחובר כדי להריח

שלום לכבוד הרב,

אדם שהולך ברשות הרבים בגינה ציבורית בשבת ורוצה לגעת לברך ולהריח בבשמים האם מותר לו לעשות כך?

תשובה:

שבוע טוב.

מותר להריח ואף לגעת ולטלטל אותו מותר (כמובן שאסור לתלוש).

מקורות:

ראה שו"ע סי' שלו סעי' י' שמותר להריח הדס מחובר ואין חשש שמא יתלוש. ואינו כמו פרי שאוסר להריח אותו שמא ירצה לאוכלו ויבוא לתלוש. ובמשנה ברורה שם (ס"ק מח) כתב שגם אין בעיה לטלטלו משום שלא שייך בזה מוקצה בעודו מחובר, וראה גם בשער הציון שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראה משנה ברורה שם שאין לטלטל הדס מאחר והוא שווה לעשבים הרכים. ועשבים הרכים הם הגדלים באגם ורכים מאוד ולא כעין ההדס שהוא נח להישבר ואפילו דלעת וכרוב שהם רכים חשיבי עשבים קשים.