ביקשו ממנו להעביר סיגריות במכס ואינו מוצא את הבעלים

שמעון ביקש מראובן להעביר 2 פקטים של סיגריות בשדה תעופה בכניסה לארץ. כנראה, בגלל ששמעון עצמו כבר היה עם כמה פקטים ופחד מהמכס.. וראובן אכן העביר לו את הפקטים אבל הוא לא מצא את שמעון לאחר מכן בשדה תעופה. ראובן חכה שעה ולאחר מכן הוא נסע לביתו עם הפקטים. ראובן לא מכיר את שמעון והוא שואל מה עליו לעשות עם הפקטים?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לברר אצל שלושה אנשים המבינים את המחיר של פקטים אלו (שאין להם חותמת שהמס שולם ולא ניתן למכור אותם בחנויות), למכור אותם למי שמעשן ולרשום בפנקס את הסכום שהתקבל עד שיבוא אליהו. ניתן להשתמש בכסף.

למיטב ידיעתי, בישיבות שלומדים בהם אזרחי חו"ל יודעים את המחיר לסיגריות אלו ומתעסקים בזה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסז סעיף כא.

לעניין איסור 'לפני עור' במכירת סיגריות עיין בשו"ת ציץ אליעזר חלק כא סי' יד. כמדומני שבשו"ת קובץ תשובות כתב שאין איסור כלל, כיון שאם הקונה יעשן סיגריה אחת ביום לא יינזק.