קיבלו אוכל מקייטרינג על סמך שיפתחו סניף ובסופו של דבר הסניף לא נפתח

שלום וברכה
לפני כשנה חשבנו לפתוח קייטרינג ,שבעצם אנו נקנה את האוכל בקייטרינג קיים, ונמכור אותו באזורנו.
כל זה כמובן היה בשיתוף פעולה מלא עם הקייטרינג הקיים,וכחלק מתהליך המשא ומתן, התלווינו אליו ליריד האוכל המוכן שלהם, והוא נתן לנו לקחת הביתה אוכל ככל שנחפוץ. כל זה היה כמובן על סמך זה שאנו רציניים ואכן הולכים להתחיל לפרסם ולקנות מהם מנות. דא עקא, לא הסתדר בסוף העניין ולא פתחנו בסוף את הקייטרינג כמתוכנן. האם עלינו לשלם להם על האוכל שניתן לנו ללא תשלום?
מקווה שהבהרתי את המקרה כראוי
תודה רבה ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

אין לך כל חובה לשלם על המנות. גם בעלי הקייטרינג ידעו שיתכן שבסופו של דבר לא תפתחו את הקייטרינג, באופן טבעי עלולים לצוץ פה ושם שיקולים שונים. אבל הם ראו אותכם כאנשים רציניים שבאמת מתכוונים לפתוח כמתוכנן, וכך אכן הייתם. ועל סמך זה הם אפשרו לכם לקחת אוכל ככל שתרצו. לכן ברור שאין לכם כל צורך לשלם עתה על המנות.

שיהיה בהצלחה