האם יש חובה לטבול כמה שיותר מוקדם

שלום!

רציתי לדעת האם אשה שהווסת שלה נמשכת 6 ימים, (כפי שראתה מס' פעמים)
צריכה להמשיך ולנסות להפסיק בטהרה ביום החמישי, או שמותר לה להתייאש
מכך ולהפסיק בטהרה רק ביום השישי.
האם חובה על אשה להטהר בהקדם האפשרי?
אם כן, יתכן שחודש אחד תקצר הווסת ותצליח להפסיק בטהרה כבר ביום החמישי.
ואם מתייאשת ממנו- הרי שנטהרה מאוחר משיכלה!

תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אם הבעל כבר קיים מצוות פריה ורביה ודאי שאין כל שאלה בנדון. אולם גם אם עדיין לא קיים מצווה זו, אין חובה לנסות אם לא רוצים. כשם שיש סיכוי להריון לאחר 12 יום, כך יש סיכוי לאחר 13 יום.

מקורות:

אין חובה לשמש יום יום בימים המותרים. אלא שאם עדיין לא קיימו מצוות פריה ורביה יש חובה לשמש בימי העונה (כלומר, גם אם בני הזוג מחליטים להמנע, כך שאין חובה "עונה" יש חובה מצד פריה ורביה, ראה שו"ע אבה"ע סי' עו סעי' ו'). כלומר, למרות שיש חיוב פריה ורביה אין חובה על כל רגע ורגע, אלא בזמנים המקובלים. ואם כך, כשם שיש סיכוי להריון לאחר 12 יום, כך יש סיכוי לאחר 13 יום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשולחן ערוך הרב סימן קפ"ו סק"ח מביא שאסור לאשה לעמוד בימי טומאתה והוא מן הירושלמי, ועיין שבט מוסר סימן כד, ועיין סוגה בשושנים תחלת סימן קצז ועוד.