חיוב גניזה בארון קודש

בית הכנסת שלנו נהרס לגמרי . האם צריך לשמור/לגנוז את הארון מעץ של ספר התורה. וכן האם צריך לגנוז את הבלטות שהיו מסביבו. (היה שקוע בנישה בתוך הקיר)

תשובה:

שלום רב.

ארון קודש שיצא משימוש צריך לגונזו, כיון שהוא נחשב תשמישי קדושה, את הריצוף סביבו אין צורך לגנוז כיון שהוא אינו משוייך לספר תורה בדוקא. פרטים על אופן גניזתו תוכלו לקבל באירגון גניזה כללית אצל הרב אליעזר בונדהיים, בטל' 08-9741974

יהי רצון שתזכו לשקם את ההריסות בכפל כפליים!