תיקון יריעה בס"ת

סופר סתם שהתחיל לכתוב ס"ת ספרדי, ואחר שכתב כמה יריעות מספר בראשית הזמינו אצלו ס"ת לפי מסורת תימן. בבדיקה של מסורת ספרי תימן הוברר לו כי יש 14 שינויים בס"ת תימני מס"ת ספרדי ומתוכם נמצאו כמה בספר בראשית. כגון תיבת "מנשוא" בספרדי הוא מלא וא"ו ובתימני חסר וא"ו, וכן תיבת "מעינות" בס"ת תימני חסר וא"ו. ועוד שינויים כגון "פוטיפרע" בנוסח תימן הוא תיבה אחת. האם מותר לו לתקן את היריעות הכתובות לפי הנוסח המבוקש ע"י מחיקת הוואוי"ן או יש איסור בדבר וצריך לכתוב יריעות חדשות לפי נוסח תימן.

תשובה:

שלום רב

אין בכך כל בעיה. איסור המחיקה הוא רק בשמות ולא בשאר התיבות, והכתיבה עצמה אינה צריכה להיות כסדרן, אלא שכדי שהילה תהיה ברצף ללא הפסק אויר רב מידי, לא מספיק למחוק את הו' ויש למחוק את התיבה כולה, שהרי את הי"ן של נשוא לא ניתן להרחיב, ובודאי לא את הנ' של מעינותיך שלא תהפך לכ', וכן בפוטי פרע.