סיכם בעל פה עם בעל מקצוע ורוצה לחזור בו

שלום
ביקשתי מבעל מקצוע שיבוא לעשות לי עבודה תמורת סכום נקוב, בשבוע מסוים, היום לא נקבע סופית.
לאחר מכן הסתבר שלא ניתן לעשות את העבודה באותם ימים מסיבות אוביקטיביות. (מזג אויר)
נדברנו להעתיק את העבודה לתאריך מאוחר יותר ("אחרי החגים") אולם לא ננקב תאריך.
יצוין כי בעל המקצוע לא לקח ממני טלפון או פרטים, והסתפק באמירה הכללית "תתקשר אלי לפני התאריך שרצוי לך."
כעת אני חפץ לחזור בי מכל העסקה.
האם אני מחויב על פי דין לסיכום הנ"ל?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינך מחויב מצד דיני ממונות לקיים את העסקה. אבל, יש מקרים שיש איסור 'מחוסר אמנה' לאדם שחוזר בו ממה שהבטיח, יש גם מקרים שאין איסור לחזור, אבל לא ראוי לירא שמים לחזור בו. הכל תלוי בשאלה מהי הסיבה שגומת לך לחזור בך.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סוף סי' רד