טבילת מכונת קפה

האם צריך לטבול מכונת קפה, אם יש לזה מקורות?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שיש לטבול מכשיר זה. כדאי קלקל בה משהו בעל משמעות, ולתקנו ע"י ישראל. ואז הכלי אינו זקוק לטבילה.

מקורות:

ראה שו"ת חלקת יעקב (ח"א סי' קכו, וח"ב סי' סא) שמאחר שהשימוש התמידי של מכשיר זה הוא רק בהיותו בחשמל, א"כ הרי הוא ככלי המחובר לקרקע ואינו צריך טבילה. וכן כתב בשו"ת בית אב"י (ח"א סי' קיד). וראה בספר טבילת כלים (פ"ד סי' טז הערה כד) שהביא בשם הגרש"ז אוירבך, כי מאחר שיש דעות שכלי זה אינו צריך טבילה, ניתן לקלקל בו דבר מה ולהתקנו ע"י ישראל, ובצירוף הדעות הנ"ל יפטור את הכלי מטבליה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש עצה טובה ופשוטה יותר, להקנות חלק לגוי, אפילו אחוז אחד שיהיה שייך לגוי. ואז זה פטור מטבילה.
    דומני שכך עשה מעשה הרב לנדא זצ"ל באולם בבני ברק