ברכה על עלי גפן

מה הברכה המיוחדת ושיטות הפוסקים

תשובה:

שלום רב

עלי גפן ברכתם שהכל נהיה בדברו [כשנאכלים בפני עצמם], כיון שלא נוטעים אותם כדי שיאכלו באופן זה, ובדרך כלל השימוש בהם כשהם ממולאים בבשר או באורז, ובאופן זה הם טפלים בברכה למילוי שהוא העיקר.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. עלי גפן נגועים מאוד!
    שני דרכים לנקות:
    א. להשרות במי סבון ולשפשף היטב עם ספוג כל עלה משני צדדיו, כולל הזויות החדות שבין העורקים בחלק התחתון של העלה, שם יש נגיעות רבה יותר.
    ב. להקפיא את העלים 48 שעות, ואח"כ לרחוץ היטב תוך כדי שפשוף עם הספוג כנ"ל.
    עצתי, המלאכה רבה מידי ולא שווה את המאמץ… בסוף אוכלים את זה בשתי דקות…

  2. זה חלק מתשובה רבנית
    שחבל על המאמץ….
    אזלא נכין כלום כי כל אוכל טרחה לקנות להכין לבשל ובסוף כמה דקות נגמר
    נאכל לחם ומים
    רעיון אדיר וחכם
    אנשים אוהבים עלי גפן
    מוכנים להשקיע
    יש עדות שזה נחשב מאכל טעים ומיוחד

  3. כוונתי היא שיש לשים לב שזה מצריך השקעה מרובה בנקיון, כל אחד יעשה את השיקול שלו, רק להבין שקצת לרחוץ את זה לא יעזור.