לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השבת אבידה בנרתיק לארבעת המינים

שלום רב,
אני עובד בעיר העתיקה בירושלים ולפני חג הסוכות פועל הניקיון של העיריה שעובד באזור מצא נרתיק של ארבעת המינים (היוקרתים) בתוך קופסא חדשה שהסימן היחידי שיש עליה היא שהיא קצת קרועה. האם צריך לנסות להחזיר? או שאני יכול להשתמש בזה?
בתודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

אם אדם אמור לשים לב לקרע הרי זה סימן. אין סיכוי שתצליח למצוא את הבעלים. יש לשמור אותו עד שיבוא אליהו. לפני חג הסוכות הבא של השנה הבאה תברר את המחיר אצל שלושה אנשים היודעים לשער את המחיר ותרשום בפנקס שאתה חייב סכום זה לבעל הנרתיק כאשר יבוא אליהו ולאחר מכן אתה רשאי להשתמש.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רסז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. למה צריך לחכות עד סוכות ואז לברר את המחיר?
    ב. אפשר לרשום בפנקס סכום שבטוח כולל את מחיר הנרתיק. במקום לטרוח אחרי שלשה אנשים בקיאים כדי לדעת בדיוק.

  2. א. חז"ל התירו למכור חפצים שיש הפסד לשמור אותם. ואכן מחירו של נרתיק אינו מצדיק את המקום שהוא תופס לאחסון עד שיבוא אליהו. מאידך בדברים שיש הפסד מועט להמתין במכירתם חז"ל חייבו להמתין י"ב חודש. כמו כן, בין כך אין מה לעשות עם הנרתיק עד סוכות הבעל"ט.
    ב. לא מצאתי בפוסקים שיכתבו אפשרות זו, אבל מסתבר שאכן אפשר למכור במחיר שהוא ודאי זכות לבעלים. במקרה שהוא מוכן להתחייב מחיר של חדש, ניתן גם לקנותו מיד וכדין המוצא תפילין המצויים בשוק.