שילוח הקן – כמה ביצים/גוזלים, ומה לעשות איתם

שלום,

א. האם לקיום מצוות שילוח הקן, נדרש שיהיו בו לפחות 2 ביצים או גוזלים (אולי בגלל שכתוב בל' רבים "אפרוחים או ביצים"), או שדי גם באחד?

ב. האם ניתן לקיים המצווה בגוזלים בכל גיל, או שלאחר חלוף פרק זמן מסוים מאז בקיעתם, המצווה חולפת?

ג. לאחר קיום המצווה, מה הכי נכון לעשות עם ביצים, ומה – עם אפרוחים?

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב

א. שילוח הקן נוהג גם כשיש בקן רק ביצה אחת, כמבואר בשולחן ערוך סי' רצב סעיף א.

ב. ברגע שהם כבר עשויים לפרוח לא ניתן לקיים בהם את המצוה כמבואר שם בסעיף ז.

ג. יש לזכות בביצים או האפרוחים ולאחר מכן ניתן להחזירם למקום, אין חיוב להשתמש בהם.

בהצלחה רבה