מצא מכשיר סלולרי במכוניתו ואינו מצליח לאתר את הבעלים

שלום.
פלאפון שנמצא במכוניתי ואין באפשרותי לאתר את המאבד (ניסיתי מספר אפשרויות אולם איש לא פנה). האם מותר לי להשתמש בו? אם כן באיזה אופן ואם לא, מה עלי לעשות?
יצויין שמדובר בפלאפון יקר (בשויי של כמה אלפי שקלים).

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הנך יכול לפנות לחברה הסלולרית ולזהות את הבעלים באמצעות מס' הסים. גם במקרה שאין כרטיס סים תנסה לברר באמצעות המספר הסידורי של המכשיר.

גם אם אינך מצליח לאתר את הבעלים, אסור להשתמש במכשיר. לאחר כשנה יש לך אפשרות לקנות את המכשיר לעצמך או למוכרו לאחרים, לאחר שתברר את המחיר אצל שלושה אנשים המתעסקים במכירת טלפונים יד 2. תהיה רשאי להשתמש בכסף שיתקבל עבור המכשיר לאחר שתרשום בפנקס את פרטי הסיפור והמספר הסידורי של המכשיר ועלות המכשיר ותשמור את הפנקס עד שיבוא אליהו הנביא.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסז.