שילם מחיר של נוסע ותיק בלבד בגלל טעות נהג האוטובוס

בטעות נהג אוטובוס מכר לי כרטיס ותיק (חצי מחיר) בלי לשאול את הגיל שלי אבל עוד לא הגעתי לגיל הזה. רק גיליתי את הטעות לאחר שהיגעתי הביתה ואינני יודע מתי ואם אסע איתו עוד פעם. מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם לאחר שתגיע לגיל זה תיסע פעם נוספת עם חברה זו נסיעה בעלות דומה, תשלם מחיר רגיל במקום ותיק.

אם לא תהיה לך הזדמנות כזאת, אתה פטור. אם תשלם לנהג או לפקיד אחר של החברה, הוא יכניס את הכסף לכיסו ולא תרוויח כלום.

יש לציין שבנסיעה באוטובוסים מוגני ירי, יש הנחה ממשרד התחבורה וכל אחד משלם כרטיס ותיק בלבד.

מקורות:

מאחר והנוסע היה מוכן לשלם את מלוא המחיר ורק בגלל טעות של הנהג לא שילם, אין הוא חייב לרדוף אחר החברה לשלם את היתרה, כדין לווה שביקש לשלם למלווה והמלווה סירב לקבל שהוא פטור מלטרוח להשיג את המלווה ולשלם, אלא המלווה חייב לטרוח אחר הלווה, וכמו שכתב הסמ"ע בסי' קכ סק"י.