רווקה שעשתה הפריה חוץ גופית אם מותרת לכהן

שאלה:

האם כהן יכול להתחתן עם רווקה שעשתה הפריה מלאכותית? והאם יש הבדל אם הזרע של גוי או יהודי? ואם של יהודי האם התינוק\ת שיוולד יכול להתחתן עם כל אחד\ת?

תשובה:

שלום רב,

אישה שעשתה הפריה חוץ גופית מותרת לכהן. מזרע של יהודי, כמובן שאין שאלה בכלל, שהרי גם באופן שנבעלה לגמרי ליהודי היא כשרה לכהונה. אולם אפילו אם ההפריה היתה מזרע של גוי, האישה כשרה לכהונה.

ידוע הדיון בפוסקים אשת איש שהרתה מזרע של יהודי אחר ללא בעילה אם הולד ממזר או לא. לדעת האגרות משה והרבה פוסקים כל עוד אין בעילת איסור הולד אינו ממזר. וכמובן שהיא גם כשרה לכהונה שהרי אין כל בעילת איסור. אולם גם לדעת הגרש"ז אוירבך (מנחת שלמה ח"ג סי' צח) שנוטה לומר שהולד ממזר, זה רק בגלל שהולד נולד מזרע של זוג שאסורים זה לזה באיסור כרת. אבל גם לדעתו אין בהפריה כל איסור שנאמר שהיא אסורה לכהן. לכן ודאי שהיא מותרת לכהן.

לגבי כשרות הולד. מאחר שהיא רווקה הוא יוכל להחתן עם כל אחד. ואין כאן בעיה של שתוקי – ראה כאן.