לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גדר דין מצווה הבאה בעבירה

אם לא הבדיל בתפילה ועשה הבדלה באמירת "ברוך המבדיל בין קודש לחול" או על הכוס כאשר נשא בכיסו מוקצה או לדוגמא שעבר על איסור והלך עם גרביים רווי מים שנסחטות כל הזמן- האם יש כאן בעיה של "מצווה הבאה בעבירה" ובכך לא יצא ידי חובה וממילא אסור בעשיית כל מלאכה שהיא כמו גם אכילה ושתיה- כמו במצב שלא הבדיל כלל בשום צורה?
האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בנושא זה?

תשובה:

שלום רב

מצוה הבאה בעבירה פירושו של דבר שהמצווה מתאפשרת על ידי מעשה עבירה, וכגון שאדם גוזל לולב ומברך עליו, כאן אין קשר בין המצוה לעבירה אלא שבמקרה הן נעשות באותו הזמן, ולכן זה לא נחשב מצוה הבאה בעבירה והוא יוצא ידי חובתו.

מקורות:

ראה בהרחבה בסוגית הגמרא בתחילת פרק שלישי ממסכת סוכה ובתוספות שם.