האם מותר לטאטא בשבת סוכה שנמצאת בגינה?

שלום רב
באזור המגורים שלנו הרבה אנשים בנו את הסוכות שלהם בגינה של הבניין.
בכל הסוכות יש מחצלת/שטיח וכמובן מסביב לסוכה יש חולות/דשא.
האם מותר לספרדי לטאטא את השטיח בסוכה או שגזרת חז"ל בדבר האיסור לכבד את הבית שמא ישווה גומות רלוונטית כאן בשל העובדה שהשטיח על חולות ומסביב לסוכה יש חולות?
אשמח למקורות לעיין בתשבה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

באופן כזה אסור לטאטא את הסוכה בשבת ובחג, כיון שהסוכה אינה נחשבת כבית אלא כחצר, והואיל ורוב החצרות באיזור אינן מרוצפות גם אם נגדיר את השטיח כריצוף הדבר אסור.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שלז סעי' ב, ושמירת שבת כהלכתה פרק כג סעי' ב.