שליח ציבור שגילה שבנו חוטא

האם אדם במוגדר שליח ציבור יכול לשמש בכך גם כשגילה כי בנו הוא המוסקסואל?
אם כן, כיצד ניתן לסייע לאב שקיבל את הבשורה המרה..

תשובה:

שלום רב,

בהחלט אדם יכול לשמש כשליחו ציבור גם אם בנו חוטא. האב אינו חייב לתת דין וחשבון על מעשי בניו. זו רעה חולה של הדור האחרון להטיל תמיד את הרפש על ההורים… הבן הוא בר דעת אראי למעשיו והוא לבדו יתן את הדין והחשבון על כך.

למעשה, איני יודע איך ניתן לסייע לאב, זה אכן בשורה רעה, במצב כזה לא רק שהוא חוטא לבורא עולם, בשונה לגמרי מהחינוך שקיבל בבית. אלא שגם ציבורית הוא יצא מהקונצנזוס. אולם חובה לשנן לאב את הדברים האמורים, הבן קיבל בית טוב, חינוך יהודי כשר, יצרו הרע הוא שגבר עליו ובעז"ה נתפלל עליו שישוב בתשובה שלימה לה' יתברך ויראו ממנו ההורים רוב נחת ושמחה!