טבעת באירוסין, האם יש לזה השלכה הלכתית?

שלום רב
אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור על הנושא :
אני וחברתי כבר ביחד 7 חודשים , קשר רציני ובע"ה שיוביל לחתונה .
שנינו לא דתיים אך מאמינים , אביה מתעקש שאביא את ההורים לארוחה שבה אני אמור "לבקש את ידה" ולתת לה טבעת ,
הוא הדגיש כי זה אינו טקס רשמי , אלא הצהרת כוונות .

איזה טבעת זו אמורה להיות , איך מביאים לה את הטבעת , מה אומרים ?
האם אני עדיין מציע לה נישואים עם טבעת יהלום ☺ שאקנה מכספי ברגע אינטימי של שנינו ?
מה פירוש ביקושין ?

לעזרתכם אודה רבות

מאיר

תשובה:

שלום רב,

אין לטקס הזה כל משמעות. שכן זה ברור שהקידושין לא מתקיימים בטקס כזה. וזה רק "הצעת נישואין" או משהו כמו "הצהרת כוונות" ומאחר שלכל המשתתפים המועטים בטקס הזה זה ברור שזו הכוונה, וכי בדעתכם לערוך קידושין רגילים במועד מאוחר יותר תחת החופה, לכן אין לטקס כזה כל השלכה הלכתית.

אמת, בעבר לא נהגו לעשות כן. אבל במציאות המודרנית הקיימת היום בציבוריות הישראלית התופעה הזו קיימת, כאמור אין לה כל השלכה הלכתית.

שיהיה בהצלחה