מותר לגור בישוב דרוזי?

שלום רב,
השאלה שלי קצת מוזרה אולם אשאל אותה בכל זאת.

האם ישנה בעיה הלכתית על מגורים בישוב של גויים?
אני עובר ללמוד בחיפה, ומסיבות שונות, כלכליות ואחרות חושב לשכור דירה בישוב הדרוזי הסמוך עוספיא. האם יש בכך בעיה כלשהי ועדיף בכל זאת לשכור דירה בחיפה?

תשובה:

שלום רב

אין בעיה עקרונית רק בעיה טכנית, שהרי צריך להתפלל במנין, צריך אוכל כשר, וכו' וכו', אבל אם יש בקרבת מקום ישוב יהודי שתוכל להספיק להגיע לשם שלוש פעמים ביום לתפילה, ובשבתות תשהה במקום שיש מנין ספר תורה עירוב וכל מה שצריך.