נחש הקדמוני כסמל ליצר הרע

שלום לרבניםרציתי להבין היום אוספים את הענבים כדי לעשות יין המכונה שואפת את כל החיות שמצויות שם איך אז היין כשר? למה דוקא הנחש הכשיל את חוה ולא חיה אחרת? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

א. אני משוכנע שבכל יקב יש מערכת סינון אופטימלית ואין חרקים ביין.

ב. בענין זה על פי סוד יש הרבה מאוד, הנחש הוא סמל לסיטרא אחרא וליצר הרע כמובא בזוהר ובמדרשי חז"ל, כך שאין מתאים ממנו למלאכה זו…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מובא בספרים שכל דבר גשמי יש לו יסוד רוחני למעלה, הבא לידי ביטוי בדמיון מה על ידי פעולתו למטה, ונחש שנאמר בו הוא ישופך עקב הוא בבחינת חטא שנאמר בה עוון עקבי יסובני, שכן החטא כמו הנחש באים לאדם בהיסח הדעת שלא מתוך מחשבה, ועל דרך מה שאמרו חז"ל אין אדם חוטא [אפילו במזיד] אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות. הרבה יש להאריך בענין ואין כאן המקום.