חציצה בטבילה

האם הבד וחוטים של הגרביים שנכנס קצת בין בציפורניים מהווה חציצה בטבילה?קשה להוציא את זה אם הרב מכיר?. וגם האם דם בין הציפורן ברגליים חציצה? תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

1. אינני מכיר, באופן כללי יש לקצוץ ציפורניים גם ברגליים לפני הטבילה, כך שבדרך כלל לא אמור להשאר שם כלום. לכתחילה יש להסיר את כל החציצות למיהן לפני הטבילה, אם נשאר משהו מועט שלא מקפידים עליו בדרך כלל וקשה להוציאו הוא אינו חוצץ.

2. אני מבין שמדובר בדם הנמצא תחת הציפורן במקום המחובר לבשר, כפי שמצוי על ידי מכה חזקה, זה אינו חוצץ כיון שהוא בלוע בתוך הציפורן המחוברת.