יחוד עם בת אשתו

אם אני מתחתן עם מישהי שיש לה ילדה בת שנה מנישואיה הקודמים, מה יהייה שהיא תגיע לגיל 3? כבר מאז אסור לי להתיחד איתה. איך אפשר לחיות ככה?

יש היתר של יחוד מגיל יותר מבוגר לפעמים?

ומה עושים מאז?

תשובה:

שלום רב,

יש מי שמתיר איסור יחוד עם בת מאומצת כשהתחיל לאמצה בגיל שעדיין היה מותר (בת – לפני גיל 3). אולם רוב הפוסקים חולקים ואומרים שאין בזה כל היתר, ויש להזהר בדיני יחוד.

מקורות:

בשו"ת ציץ אליעזר (ח"ז סי' מד – מה) התיר פ"י כמה טעמים, אולם כתב שזה רק אם התחיל לאמץ בגיל צעיר – עוד לפני שהיתה אסורה ביחוד. אולם רוב הפוסקים לא קיבלו את ההיתר ראה שו"ת מנחת יצחק (ח"ט סי' קמ), אגרות משה (ח"ד סי' סד אות ד'), דברי יציב (סי' מו), שבט הלוי (ח"ו סי' קצו). לכן צריך להזהר בדיני יחוד. אולם מחמת המצב ניתן להקל כשיש דעות המקילים, כמו גיל הילד הנחשב ל"שומר" שאם יש ילד נוסף הוא נחשב לשומר. (יש אומרים מגיל 5, ויש דעה שאף מגיל 3).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. לענין זה הדבר נחשב כאימוץ. 2. אכן זה דבר שמצריך זהירות, יש בדיני יחוד כל מיני אפשרויות והקלות, כמו אם האשה מצויה בקרבת מקום או שומרים, או פתח פתוח לרשות הרבים.