מה מתפללים בשמחת תורה

איך הולך התפילה בשמחת תורה

תשובה:

שלום רב,

בלילה, מתפללים תפילת ערבית של יום טוב ואומרים "ביום השמיני חג העצרת הזה". לאחר התפילה שרים ורוקדים עושים הקפות סביב הבימה עם ספרי התורה. אח"כ יש נוהגים לקרוא קצת בתורה.

מחר, לאחר תפילת שחרית של יום טוב, אומרים הלל, ושוב רוקדים ועושים הקפות. אח"כ יש קריאת התורה, נוהגים שכולם עולים לתורה ולצורך כך בל הקורא חוזר וקרוא שוב ושוב את פרשת וזאת הברכה. לאחר מכן הוא מסיים, וקראים מעט מפרשת בראשית, מפטיר (בענין שמיני עצרת) הפטרה, ותפילת מוסף לשלש רגלים. לפני תפילת מוסף יש את תפילת גשם, שכן מתפילת מוסף של שמחת תורה מתחילים לומר משיב הרוח ומוריד הגשם.

חג שמח