דאורדורנט וקרמים בשבת

1)רציתי לדעת האם בשבת מותר לשים סרום לשיער ? (סוג של שמן )ואת הטעם לכך.
2)רציתי לדעת למה בשבת אסור לשים קרם גוף /שיער בעקבות איסור ממרח ,ואילו שמן מותר למרוח ?
3)רציתי לדעת האם מותר להשתמש בדוארדארנט רולאון בשבת ?

תשובה:

שלום רב

1. אין לשים שמן על השיער משום איסור סחיטה.

2. איסור ממרח הוא רק בדבר בעל מוצקות, ולא בדבר נוזלי, שכן פעולת ממרח זה להחליק את הדבר כעין מה שהיו עושים בכרי של תבואה.

3. אם יש בפנים משחה אסור ואם יש בפנים נוזל מותר, ומן הטעם הנ"ל.