מסופק אם אמר הזכרה נכונה ביעלה ויבוא

בחור שבירך ביו"ט ברהמ"ז וזוכר שאמר יעלה ויבא, אבל מסופק אם אמר חג הסוכות הזה או ראש חודש הזה מהו דינו, ואם נאמר שאי"צ לחזור ולברך צ"ע מהו הדין אם ילד קטן אומר דהוא שמע שאמר ראש חודש הזה הרי הוא נאמן או לא?

תשובה:

שלום רב

ביום טוב שחסרון אמירת יעלה ויבוא מחייב לחזור מסתבר שצריך לחזור ולברך כדין אדם שמסופק אם בכלל אמר יעלה ויבוא.

השאלה היא בחול המועד, שאם השמיט לגמרי יעלה ויבוא אינו חוזר אבל אם אמר יעלה ויבוא והזכיר ראש חודש מהווה הדבר הפסק בברכה כיום שאמר שקר, ומסתבר שגם באופן זה כיון שהוא מסופק אם יצא ידי חובתו עליו לחזור ולברך.