שמיטה בעציצים / מה זה רכילות? /אכילה בכלי פלסטיק לא מוטבל

שלום וברכה כבוד הרב והרבה ברכה
אם בת דודה שואלת אותי איזה סוג טלפון נייד יש לאמא שלי, להגיד לה יהיה רכילות? (זה נשאל בתוך קבוצה פרטית שגם אמא שלי שם אך השאלה פונתה אלי, ואמא בטח לא תראה את זה בזמן הקרוב) מה זה בכלל רכילות, מה זה נחשב?

והאם בשנת שמיטה מותר לטפל בצמחים בעדניות במרפסת, וגם לחתוך את אלו שכבר נרקבו?

האם אפשר לאכול בדיעבד מאוכל כשר שהוכנס לכלי פלסטיק חדשים שלא עברו טבילה? (שמתי את האוכל במחבת הכשר שלי ואז נזכרתי שזה אוחסן בפלסטיק) האם המחבת עדיין כשר?)
מותר לשלוח אימייל ואסאמאס לאדם הנמצא בעבודה?

תודה רבה רבה כבוד הרב היקר

תשובה:

שלום רב

אין בעיה לספר דברים סתמיים שאין בהם גנאי. רכילות הכוונה שאני מספר לך שפלוני דיבר עליך דברי גנאי.

אם המרפסת אינה מקורה אסור לטפל באדניות, אם היא מקורה ומגודרת המיקל בכך יש לו על מי לסמוך.

אפשר לאכול בכלים אלו. טבילת כלי פלסטיק היא חומרא ולא מעיקר הדין.

מותר לשלוח מיילים והודעות לאדם שנמצא בעבודה, אם לפי כללי העבודה אסור לו לפותחם עליו לנהוג כפי כללי העבודה וזה לא נוגע אליך.