לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם זה בסדר שהכלה קונה את הטבעת בעצמה?

שלום כבוד הרב
האם אישתי לעתיד יכולה לקנות טבעות נישואין לשיניינו
מכספי לבדה כש אני לא נוכח במקום ?

תשובה:

שלום רב,

כן. היא יכולה לקנות בעצמה את הטבעת ואח"כ לתת לך את זה במתנה גמורה, כך שהטבעת תהיה שלך לגמרי, ואז אתה יכול לקדש אותה בזה. לגבי הטבעת שלך, הוא לא חלק מהקידושין בכלל, ואין בזה כל הלכות, מלבד זה שצריך להיות ברור שזה לא חלק מהקידושין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס" בית חתנים (ח"א עמ' קט) הביא דמרן הגריש"א חשש לדעת הרשב"א שמא איתתא לא ידעה לאקנוי, ואף שמרן הגרע"י בהסכמתו שם פליג, מ"מ למה לא לחוש במקום שאינו שעה"ד/דיעבד?

  2. לא עיינתי בספר הנ"ל. אבל אני מניח שהוא מדבר על תשובת הרשב"א שחולק על תשובת הרא"ש לגבי טבעת שאולה שכמהו פסק המחבר. אבל הרשב"א שם בפירוש מחלק בין האישה המתקדשת בעצמה לבין אישה אחרת הנמצאת במקום (כמו בשאלה שנשאל עליה, וכמו במקרה שהרא"ש מדבר). כי לאחר שפסק שיש בעיה בקידושין, הקשה על עצמו מקידשה בגזל דידה שהיא מקודשת לגמרי. ותירץ שבאמת באשה המתקדשת בעצמה ודאי שהיא מקודשת שבכוונתה להקנות לו לגמרי.