לשון הרע על ההורים

האם מותר לי לשמוע את אשתי מדברת איתי או עם אחים שלה אודות ההורים שלהם דברי גנות אבל הם פורקים תסכולים ורוצים אוזן קשבת אם אני לא יקשיב זה כאילו אני לא מבין אותם והם באמת לכאורה צודקים במה שהם מספרים?

תשובה:

שלום רב

ראשית, זה שאדם צודק לא אומר שזה לא לשון הרע, איסור לשון הרע הוא גם לספר דברי גנות אמיתיים… אלא שכמובן כאן עליך לנהוג בחכמה, לא לריב עם האשה ולומר לה שאינך מעוניין לשמוע אותה, אלא לכוין אותה להסתכל חיובי יותר על ההורים שהיא מצווה מהתורה בכבודם, ולהשתדל מאוד להמנע מלהגרר לשיחות כאלו.

בהצלחה