כיצד להכריז על בגד שנמצא בחניון בבניין

מצאתי בגד בחניה ליד הבנין שלי. אני לקחתי אותו ותליתי שלט. הבעיה היא שכל הזמן מורידים את השלטים בשכונה. בנוסף, ראיתי תשובה שכותבת שהיום עדיף לא לקחת דברים זולים המונחים ברחוב.
מה אני יכול לעשות עכשיו, אחרי שכבר לקחתי אותו? האם זה שתליתי שלט (והורידו אותו) זה מספיק?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המודעה כבר הייתה תלויה במשך 3-4 ימים, אין צורך לתלות שוב. משום שדיירי הבניין כבר ראו את המודעה ואורחים לא ידוע אם יחזרו לבניין אי פעם.

אכן עדיף שלא לקחת דברים כאלו שיש יותר סיכוי שהבעלים ימצאו אותם שם מאשר יקבלו אותם מהמוצא שלקח אותם לביתו. אבל, לאחר שלקחו יש להכריז ואם לא משיגים את הבעלים יש לשמור עד שיבוא אליהו.

מקורות:

לגבי הקשיים שיש בהכרזה בזמנינו, עיין בספר פתחי חושן אבידה פרק ז הערה יא.